V času izrednih razmer ...
Ukrepi NIJZ  |  04.10.2021 22:00  |  1829  |  A+ | a-
PROTOKOL GIBANJA PO ŠOLI V ČASU IZREDNIH RAZMER
 
Vstop v šolo je dovoljen izključno učencem in zaposlenim. Vsi zaposleni in odrasli učenci morajo izpolnjevati PCT pogoje.

Drugi lahko v šolo vstopajo izključno po predhodni najavi in ob uporabi zaščitne maske, ki so si jo dolžni priskrbeti sami. Prav tako morajo obiskovalci izpolnjevati PCT pogoje, razen spremljevalcev otrok starosti do 9 let. Obiskovalci se ne zadržujejo po hodnikih šole.

Ob vstopu v šolo se vstopajoči odrasli razkužijo z razkužilom, ki je na voljo na steni ob vhodu in si nadenejo masko.

Na hodnikih šole skrbimo za primerno medosebno razdaljo (1,5m). Zaščitno masko nosijo vsi, ki so starejši od 11 let. Priporočljivo je, da masko uporabljajo tudi učenci starosti med 6 in 11 let.

Pogoje PCT morajo izpolnjevati tudi obiskovalci kulturne prireditve v organizaciji Glasbene šole Kočevje. Obiskovalci pridejo na prireditev najprej 5 minut pred začetkom prireditve in se ne zadržujejo na hodnikih. Organizatorji prireditve poskrbijo za dovolj veliko medsebojno razdaljo in omogočijo vstop v dvorano 5 minut pred pričetkom. Ob poteku šolanja po modelu C se vse prireditve izvedejo preko spleta.

Učenci individualnega pouka pridejo v šolo najprej 5 minut pred začetkom pouka.
Na pouk počakajo pred učilnico. Vrata v učilnico odpira in zapira samo učitelj.

Učenci skupinskega pouka počakajo pred vhodom v šolo in vstopijo v šolo največ 2 minuti pred začetkom pouka. Pred šolo naj pridejo največ 5 minut in najmanj 2 minuti pred začetkom pouka, učenci plesne pripravnice in baleta pa največ 15 in najmanj 10 minut pred začetkom pouka.

Ob poteku šolanja po C modelu, učenci skupinskega pouka počakajo na učitelja pred vhodom v šolo.

Učenci se razkužujejo potem, ko odložijo garderobo, in sicer se razkužujejo ob vstopu v njihovo matično učilnico – pred pričetkom pouka.

Učenci starejši od 11 let v razredu, če je možno, nosijo zaščitno masko. Čevlje odložijo pred učilnico.

Učitelji temeljito prezračijo učilnico pred vsakim začetkom pouka z učenci ter razkužijo učilnico.

Učenci se po šoli ne zadržujejo. V sanitarije vstopajo posamično. Če je stranišče zasedeno, počakajo pred vrati. Šolo zapustijo takoj po koncu pouka. Starše počakajo pred šolo.
 
Ravnatelj Glasbene šole Kočevje
Jože Rajk, prof.

 
Top